2016.08.04.
00:37

Írta: Párban szép

Első randi - A zenész

zenesz.jpgRomkocsma, éjjel egy. Bejössz nekem, bébi! – dobja le magát mellém egy negyvenes, bőrdzsekis férfi. Jöhet egy dupla whisky? Ú, micsoda antré! Neked is hello! Fürkészem az arcát. Fürkészném, ha nem takarná el a napszemüveg. Kíváncsi vagyok, mennyit lát mögüle, de nem firtatom, valahogy eltalált ide is.


Próbáról jött, nála a gitárja. Leteszi, felveszi, forgatja, mutatja. Nagyon nem bír magával, végül csak kiböki: eljátszana három dalt, ha szeretném. Veszem a lapot: naná, hogy akarom. Boldog a választól, akkor gyorsan hangol. Oké, csak nyugodtan! Eltelik tíz perc. Még mindig. Hát, jó, kérek még egy kis bort. Megiszom. Már csak egy pillanat! Rendben. Várok türelmesen. Bámészkodom. Ülök ide, ülök oda. Várok. Türelmesen.


Na, ez az, végre a húrok közé csap! Igazi trubadúr. Dalban mondja el. Ahogy belelendül, előkerülnek a csajok. Döngicsélnek, olvadoznak, kommentálnak. Meg szúrósan néznek. Rám. Aztán jönnek a haverok. Negyvenesek. Lazáznak. Mi van, Gábor, már megint itt van a szerelem? Oké, fiúk, látom, mindenki mutatja magát a pályán. Azért elismerem, a srácnak jó a hangja. Karcos. Már megérte magába dönteni azt a sok whiskyt.


A szerenád után repkednek a bókok. Egyből egy klasszikus: szép a szemed! Nahát, ki gondolta volna? Most komolyan: zöld vagy barna? Ha levennéd a napszemüveget, talán még látnád is. Erősen biztatom, mire jól lehurrog. Levenni? Azt már nem! Az image része. Éppúgy, ahogy az abc-be is kizárólag H&M-es táskával lehet menni. Ez már csak így megy – nyugtázom, mire két körrel beljebb enged.


Az előző csajom tizennyolc volt. Te is jó bőrben vagy! Mennyi vagy, huszonöt-huszonhat? Adjunk hozzá úgy nyolc évet! Úúristen, nem mondod! Elmúltál harminc? Hohohohó, sosem volt még ilyen öreg csajom! Na, ne már, meg ne sértődj, vedd inkább bóknak! És mesélj, hogy megy a suli? Már nem tanulok. Ha nem tanulsz, akkor mit csinálsz? Dolgozom. Aha, fel is tűnt, hogy olyan nyugis vagy. Mer’ vizsgaidőszakban mindig hisztisebbek a lányok, meg könnyebb őket… Na, mindegy. Az éjszakai világot úgy ismerem, mint a tenyeremet. Ez az én közegem. Mindig mondom, a hal a vízbe, a vakond meg a földbe való.


Azt a mindenit, született filozófus! És hogy csillog a haja! Észreveszi, hogy méregetem. Super Black Brilliance Extra! - veti oda hetykén. Kívülről fújja, mint a szorzótáblát! Ezek szerint fested a hajad? Nem én, hanem a hairstylist! Viszont én vasalom! És ha már itt tartunk, szívesen megmutatom, hogy csinálom - akarod? Utána chillezhetnénk a teraszon. Á, köszi, elhiszem, hogy jól tolod, de nem fér az image-embe, bocs. Inkább kihagyom!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://parbanszep.blog.hu/api/trackback/id/tr638933968

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása