2012.05.18.
11:38

Írta: Párban szép

Szagolgassunk kedvünkre!

 

George Dodd 1974-ben a Warwick Egytemen izolálta az „első közvetlenül ható szexferomont”, az alfa-androsztenolt a férfi izzadságban. 9 évvel később dobták piacra az első feromontartalmú parfümöt Andron For Men, illetve Andron For Women név...en, melyet 7 évvel később a Jovan White Musk for Women követett.

Köztudott, hogy egy parfüm illata a viselőjétől is függ. A testszag, a haj illata és a parfüm ugyanis interakcióba léphet egymással, mely egyedi keveréket eredményez, továbbá a bőr hőmérséklete is hatással van az illatanyagok párolgásának sebességére.

A feromontartalmú parfümök vonzerőt növelő hatása azonban nem egyértelmű: az illat bizonyos hangulatot kelthet ugyan, de ez nem egyenlő az azonnali vonzalom kialakulásával; olykor a parfüm olyan összetevőt tartalmaz, melyet a nők igen, a férfiak viszont nem kedvelnek. Így az tűnik valószínűbbnek, hogy a parfüm közvetve emeli a vonzerőt: egy kedvelt illat alkalmas az érzelmi feszültségek csökkentésére, ezáltal az önbizalom növelésére. A belső béke meg sugárzik, és hívogatja felénk a potenciális partnereket. Akik jönnek is – szép számmal.

Azért ebben is van egy kis csavar: kimutatták, hogy egy farmer-pólós diáklányt - ha parfümöt is használt-, diáktársai vonzónak találtak, míg ugyanaz a lány talpig kiskosztümbe öltözve megközelíthetetlennek tűnt, így a srácok érdeklődése másfelé fordult. A jó benyomás érdekében állásinterjún is érdemes csínján bánni az illatfelhővel: a túlzottan illatos álláskeresőket a férfiak kevésbé tartották alkalmasnak a pozíció betöltésére, míg a nők a parfümöt viselő férfi jelentkezőket pozitívabban ítélték meg, mint az illat nélküli személyeket.

Szólj hozzá!

Címkék: kapcsolat parfüm szaglás párválasztás

A bejegyzés trackback címe:

https://parbanszep.blog.hu/api/trackback/id/tr934524074

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása